Rimmad vildsvinskarré med höstrotsaker och cremefraichesås

Ingredienser – 2 personer;
Karré av vildsvin             1 kg i bit
Chorizokorv                       2 st
Lökar – små                        4 st
Gulbetor                               4 st
Creme fraiche                     5 dl
Pepparrot                             1 bit
Citron                                     1 st

Marinad:
Vatten                                  2 liter
Nitritsalt                             140 g
Farinsocker                       20 g
Enbär                                   15 st
Svartpepparkorn            15 st
Lagerblad                           2 st

  1. Blanda till marinaden och lägg i vildsvinskarrén under 2 dygn i kylskåp.
  2. Skiva upp karrén i 4–6 st 15-20 mm tjocka skivor – torka av dem – och lägg dem på vänt (resterande karré kan med fördel sparas i upp till två veckor i kylskåp)
  3. Sätt ugnen på 230°C och lägg in i iPinium GSB med grillsidan upp och vänta tills ugnen uppnått rätt temperatur.
  4. Lägg chorizon, smålöken och gulbetorna på den varma plåten och sätt timern på 5 minuter.
  5. Placera nu karréskivorna på den fria ytan på plåten och ställ timern på ytterligare 4,5 minuter.
  6. Pepparroten finrives och blandas med creme fraiche med tillsats av lite citronsaft (detta moment kan också med fördel göras innan).

Skiva upp chorizon och fördela den, och vildsvinskarrén tillsammans med de övriga ingredienserna och servera enligt bilden.

Berätta gärna om iPinium!