Spenatlasagne

Ingredienser:
500 gram färsk spenat
20 lasagneplattor
800 gram krossade tomater
6 klyftor vitlök
2 gul lök
2 tsk oregano
2 tsk timjan
25 gram msk smör
4 msk vetemjöl
10 dl mjölk
4 dl riven ost
Smör till stekning
Olivolja till stekning
Salt & peppar

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka vitlök fint. Skala och hacka gul lök.
  3. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och 1/3 av vitlöken någon minut. Tillsätt krossade tomater, oregano och timjan. Salta och peppra.
  4. Fräs resten av vitlöken och spenat i smör i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt tomatsåsen.
  5. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl. Tillsätt mjölk en liten bit i taget. Vispa ordentligt hela tiden. Koka såsen på medelvärme tills den tjocknar. Salta och peppra.
  6. Varva spenatröra, sås och lasagneplattor i iPinum Universalpanna. Strö över ost.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Berätta gärna om iPinium!