Ryggbiff med potatisgratäng

4 portioner U-panna 60 mm 177*325 mm, GSB (Grilla steka baka) 354*325 mm

  • 4 skivor ryggbiff, gärna med kappa och hängmörat á ca 175 gram
  • 12-16 potatisar, skalade & skivade i ca 4 mm tjocka skivor
  • 1-1 ½ gul lök, skivad
  • 5 dl grädde
  • 1-1 ½ dl riven ost
  • 2-3 vitlöksklyftor – pressade
  • Salt & peppar.
  • Värm ugnen till 230 grader

Blanda potatis, lök/vitlök  och kryddor i formen. Slå på grädde och strö över osten och placera i ugnen i ca 35-40 minuter & ställ samtidigt in GSB plåten för uppvärmning, täck ev formen med lite aluminium folie efter halva tiden. När ca 6 minuter återstår så lägg på det saltade & pepprade köttet – grilla i ca 3 ½ – 4 minuter och ta sen ut plåten och vänd på biffarna. Låt vila i ytterligare 2-3 minuter beroende på hur rosa du vill ha köttet. Servera sedan med gratängen och en fräsch sallad.

 

Berätta gärna om iPinium!