Grillad portvinskalv

Ingredienser:
700 gram kalventrecote
1 dl portvin
marinadspruta
4 stora potatisar
2 avokado
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar

  1. Lägg in iPinium GSB med grillsidan upp i ugnen. Sätt ugnen på 230ºC.
  2. Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i en plastpåse i en timme.
  3. Stek köttet runtom i en universalpanna så att det får en stekyta. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ställ in köttet på plattan till temperatur 60ºC, cirka 30 minuter.
  4. Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis på båda sidorna på plattan 5 minuter per sida.
  5. Gröp ur köttet på avokado. Krossa vitlök. Mosa ihop avokado, gräddfil och vitlök. Salta och peppra.

Berätta gärna om iPinium!