Lammfärsbiffar med fetaost i turkisk yoghurt och potatisskivor

Ingredienser:
400 g lammfärs
2 msk kapris
2-3 st pressade vitlöksklyftor
1 st ägg
2 msk dinkelmjöl
2 msk ströbröd
2 dl mjölk
Klippt färsk oregano och/eller timjan
Ordentligt med svartpeppar och salt

Blanda ingredienserna och forma 4-6 st färsbiffar ca 25 mm tjocka.

Grillas på grillsidan i 230 grader i 6-8 minuter.

Till detta rekommenderas potatisskivor 5 mm som tillagas på grillsidan i 230 grader under 10 minuter.

Starta ugnen (med varmluft om det finns, annars över- och undervärme) med en GSB (eller två) med grillsidan upp och ställ termostaten på 230 grader.

Ställ en timer på 20 minuter för att säkerställa att GSB har uppnått rätt temperatur.

Starta med potatisskivorna i 2-4 minuter och lägg därefter in lammfärsbiffarna och ställ timern på 6-8 minuter. Efter 10 minuter är allt färdigt.

Om platsbrist (pga t. ex endast en GSB) starta med potatisen separat och håll den varm under tiden lammfärsbiffarna tillagas.

Pocherad tomat är gott till. Skär av botten en aning så att den får en bra anläggningsyta mot plåten och skär ett kryss på ovansidan. Tid ca 8 minuter på grill- eller steksidan.

Servera med mager turkisk yoghurt blandad rikligt med hackad fetaost.

Berätta gärna om iPinium!