Pannbiff med rotsaker

2 portioner, U-panna 60 mm 354*325 mm

Pannbiff

  • Ca 300 gram nötfärs
  • 1 finhackad/riven gul lök
  • 1 tsk grovkrossad svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 äggula
  • 2 små, kokta potatisar – mosade

Blanda alla ingredienser väl, forma till 2 lika stora bollar och pressa dem i hamburgerpressen så att ingen luft finns kvar i färsen.

Ört cremé

  • 2 dl lätt cremé fraiche
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • 1 msk hackade franska örter (frysta går bra)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt & peppar

Blanda alla ingredienser väl.

Rotsakerna

  • 2 morötter (medelstora), skurna i stavar/klyftor på ca 6 mm
  • 2 palsternackor (medelstora), skurna i stavar/klyftor på ca 6 mm
  • 1 Gul lök, klyftad
  • 2 medelstora potatisar, tvättade/skrubbade och skurna i ca 6 mm tjocka skivor

Förvärm ugnen och formen till 230 grader.

Placera rotfrukterna i den varma formen.

Stek i ca 7-8 minuter.

Tag ut plåten och lägg på biffarna och stek i ytterligare ca 4-5 minuter.

Lägg rotsakerna på tallrik, ringla över lite olivolja, salta och peppra.

Lägg på biffen och servera med en rejäl klick ört cremé.

Berätta gärna om iPinium!