Mager iPinium-pytt á la Rydberg

Starta ugnen med en GSB (eller två) med steksidan upp och ställ termostaten på 230 grader.

Ställ en timer på 20 minuter för att säkerställa att GSB har uppnått rätt temperatur.

Skär upp/tärna rå potatis i mindre bitar och salta och peppra.

Hacka upp gul lök i små bitar.

Ta fram och rumstempererad kött och korvrester från kylen, och komplettera med inköpta råvaror om så erfordras. Skär råvarorna i mindre bitar, salta och peppra.

Börja med att sprida ut potatistärningarna på plåten, och sätt timern på 2 minuter.

Sprid sedan ut också den hackade löken på plåten och ställ timern på 2 minuter.

Nu placeras köttet/korven också på plåten och timern ställs på 6 minuter, och därefter är allt klart att ätas.

Om det är mer än en person kan det bli svårt att få plats med allt på en plåt varför man med fördel steker potatis och lök först, och håller detta varmt emedan man steker köttet/korven under ca 6 minuter en andra omgång. Kom ihåg att återuppvärma plåten ca 3 minuter innan köttet/korven läggs på.

Pocherad tomat är gott till. Skär av botten en aning så att den får en bra anläggningsyta mot plåten och skär ett kryss på ovansidan. Tid ca 8 minuter på steksidan.

Servera med en äggula blandad med dijonsenap.

Salta och peppra och njut av en lyxig och snabb ”Rydbergs-pytt” helt utan tillagningsfett!

Berätta gärna om iPinium!