Sesampanerad schnitzel

Ingredienser:
600 gram fläskschnitzel
2 msk smör
2 msh sweet chilisås
2 msk sesamfrön
3 potatisar
2 jordärtskockor
1 bit rotselleri
1 bit kålrot
2 morötter
2 rotpersilja
1 dl olja
2 msk flytande honung
2 dl crème fraiche
½ citron
Salt & peppar

  1. Lägg in iPinium GSB med grillsidan upp i ugnen. Sätt ugnen på 230ºC.
  2. Skär potatisen i klyftor. Ansa och tärna resten av rotfrukterna. Lägg rotfrukterna i iPinium Universalpanna. Ringla över olja. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Smält smör. Blanda smör med sweet chilisås och sesamfrön. Blanda ner köttet och låt det marinera i några minuter.
  4. Grilla köttet på GSB – grillsidan cirka 5 minuter. Vänd på det efter halva tiden.
  5. Häll upp creme fraiche i en skål. Pressa över citron. Salta, peppra och blanda.

Berätta gärna om iPinium!