Kotlett med varm potatissallad

2 Port, GSB (Grilla/steka/baka) 354*325 mm

 

  • 2 kotletter, benfria a ca 160 gram
  • 3-4 kvistar med basilika, hackad
  • 3-4 kvistar med persilja, hackad
  • Ca 8 ganska små, tvättade och skrubbade potatisar skurna i halvor
  • ½  medelstor röd lök, strimlad
  • ½  medelstor gul lök, strimlad
  • Ca 8 kocktail tomater skurna i halvor
  • Olivolja
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • Flingsalt med vild vitlök
  • Peppar

Förvärm ugn och plåt till 230 grader

Lägg på potatis halvorna och grilla dessa i ca 3 munuter. Tag ut plåten ochkrydda samt lägg på köttet och stek därefter i ytterligare ca 5 ½ minut. Tag sedan ut plåten, vänd på köttet och lägg på tomaterna med snittytan nedåt och låt vara i ytterligare 2 minuter.

Blanda sedan potatis, lök, tomater och hälften med örterna tillsammans med lite olivolja och kryddor i en skål.

Tag creme fraiche och resten av örterna samt salt och peppar och rör i hop detta, lägg upp potatissallad och köttet samt en rejäl klick av örtcremen.

Berätta gärna om iPinium!