Julskinka á la iPinium

  1. Sätt ugnen på 230 grader
  2. Ta av förpackning och nät och placera skinkan i Universalpannan
  3. När ugnen nått 230 grader sätts skinkan in mitt i ugnen
  4. Täck skinkan med aluminiumfolie och sätt timern på 30 minuter
  5. Ta ut, vänd skinkan – täck, och in igen i ytterligare 30 minuter
  6. Ta ut, vänd skinkan igen – täck, och ytterligare 15 minuter
  7. Ta ut igen, vänd skinkan – täck, och ytterligare 15 minuter
  8. Ta ut, sätt ugnen på grill, och avlägsna svålen om så önskas och pensla på en blandning av grov senap och äggula. Griljera i ugnen ca 5 minuter
  9. Ta ut och kolla kärntemperaturen som skall vara 70-(75) grader – om temperaturen ej uppnåtts, koppla bort grillfunktionen – täck med folien och ytterligare 5-10 minuter tills skinkans kärntemperatur uppnått 70 grader

Total tillagningstid ca 1,5 timme + griljering ca 5 minuter. Viktigt att kärntemperaturen uppnått 70 grader.

OBS! Ovanstående tider gäller för en skinka med vikt 2,6 kg.

Berätta gärna om iPinium!