iPiniumgrillad lax på spenatbädd med tomatsallad

4 portioner

Ingredienser:
4 st laxfjärilar á 175 gram
4-500 gram färsk bladspenat.
2 msk smör
1 citron
1,5-2 dl grädde
Färsk dill
Ljus maizena redning
8-10 potatisar

Gör så här:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, gärna med lite dill.

Lägg smöret i en rejäl gryta som satts på ca 75% värme, när det börjar att bli lätt ljusbrunt så lägg i den sköljda och avrunna spenaten. Låt puttra och rör om tills all spenat krymt ihop och slå därefter i grädden och några stänk nypressad citron, salt och peppar. Red av med lite maizena men endast så att den tjocknar lite, inte stuva den.

Grilla laxkotletterna på 230 grader på förvärmd plåt i 4-5 minuter, salta & peppra lägg och lägg upp spenaten på tallrik med laxen ovanpå, potatis vid sidan om och en kvist dill samt lite citron.

Servera med en enkel tomatsallad.

Tomatsallad, 4 portioner
5-6 tomater, skivade
1 medelstor röd lök, skivad
2 tsk örtsalt
2-3 msk olivolja
Blanda allt och toppa gärna med lite nyhackad persilja.

Berätta gärna om iPinium!