Grillad tonfisk med mangosalsa

Till 4 personer:
4 st tonfiskkotletter á 150-200 g
2 st stora klyftor vitlök
2 st lime
En handfull färsk koriander
Citronpeppar, salt och ca 1 dl olivolja

Gör en marinad med olivoljan blandad med den pressade vitlöken, limesaften och koriandern och krydda med citronpeppar och salt.

Lägg kotletterna i en plastpåse med marinaden i ca en timme.

Starta ugnen (med varmluft om det finns, annars över- och undervärme) med en GSB med grillsidan upp och ställ termostaten på 230 grader.

Ställ en timer på 20 minuter för att säkerställa att GSB har uppnått rätt temperatur.

Torka av med hushållspapper den sida av kotletten som läggs mot grillsidan. Sprid ut kotletterna, ställ in i ugnen och ställ timern på 4 minuter.

Servera genom att vända upp kotletterna direkt på tallrikarna med de fina grillränderna upp.

Mangosalsa (görs i förväg)
2 st färska, mogna mangofrukter alternativt 1 pkt färdigtärnad frusen

Rivet skal från 2 st limefrukter

Saften från de 2 limefrukterna

Tärna mango, blanda med 6 msk olivolja, limejuice och limeskal.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med förslagsvis pressad potatis och en enkel sallad av bladspenat, rödlök och tomat.

Berätta gärna om iPinium!