Grillad laxfjäril med romsås

2 Portioner, GSB (Grilla/steka/baka) 177*325 mm

 

  • 2 Laxfjärilar á 175 gram
  • 3 msk stenbitsrom (eller annan rom)
  • ½ hackad rödlök
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • Färsk dill
  • Skalade citronklyftor

Värm ugn och plåt till 230 grader.

Krydda fisken med salt & peppar och lägg den på den förvärmda plåten.

Ställ in i ugnen och grilla i 2 ½ minuter. Tag ut plåten och vänt på fisken, låt vila i ytterligare 2 minuter.

Rör i hop creme fraiche, rödlök & rom – salta och peppra.

Servera fisken med en rejäl klick av rom röran, lite dill och de skalade citronerna. Kan med fördel kombineras med lite pressad potatis och en grönsallad.

Berätta gärna om iPinium!