Fiskbiffar

Fiskbiffar är ganska svåra att steka i panna på spisen men på plåten är det lätt som en plätt. Servera gärna med ugnsstekt potatis, grön sallad samt aioli.

För 4
600 gram fiskfilé
1 ägg
1 tsk salt
1 msk mjöl
1 msk potatismjöl
2 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
1 chili (spansk peppar)

Sätt ugnen på 230 grader. Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare (med kniv). Kör någon minut och tillsätt sedan ägg, mjöl och kryddor och kör tills du har en grov färs. Tillsätt sedan grädden lite i taget under mixning någon minut tills färsen är slät.

Forma biffar och placera på en våt skärbräda eller tallrik så blir de lättare att hantera. Stek dem i omgångar om cirka 6 biffar på plåten i ugn, cirka 3 minuter på var sida. Lägg över i form vartefter biffarna blir klara och håll varmt.

/Peter Streijffert

Berätta gärna om iPinium!