Serranoinlindade kycklinglår

Skinkan blir läckert knaprig medan kycklingen behåller sin saftighet. Servera gärna med bulgur uppblandad med brynt lök.

För 4 personer.

Ingredienser:

  • 800 g lårfilé
  • 10 skivor serranoskinka
  • 1 lök
  • 0,5 chili (spansk peppar)
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Arbetsgång:

Sätt ugnen på 230 grader. Vik upp lårfiléerna och låt dem bli rumsvarma. Hacka lök, vitlök och chili – fräs i panna tills löken mjuknat. Salta och peppra. Riv citronzest i fräset och pressa citronjuicen över fileerna. Salta och peppra. Fördela fräset på fileerna och vik ihop dem. Linda serranoskivor runt filéerna och stek dem i ugnen på plåten i cirka 8 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

/Peter Streijffert

Berätta gärna om iPinium!