Kyckling med sparris och mango yoghurt

2 Portioner, U-Panna 20 mm, 177*325 mm Grillgaller 177*325 mm

 

  • 2 majskycklingfiléer (ca 140-150 gram st) med skinnet kvar
  • 2 knippen färsk sparris (4-500 gram)
  • 1 ½ dl matlagnings yoghurt
  • ½ dl mango chutney
  • olivolja
  • Salt & Peppar

Värm ugn och redskap till 230 grader

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg dem på den förvärmda plåten och stek i 8-9 minuter, tag sedan ut plåten och vänd på filéerna och låt vila i ytterligare ca 2 minuter.

Då kycklingen varit inne i ca 4 minuter så lägges sparrisen som man penslat med olivolja på gallret för att grillas tillsammans med filéerna för återstoden av tiden (ca 5 minuter)

Lägg sedan sparrisen på värmd tallrik, skär upp filéerna och lägg dem på sparrisen. Rör i hop mango chutney och yoghurt, servera med en rejäl klick och gärna med en fräsch sallad.

Berätta gärna om iPinium!