Het tamarigrillad kyckling

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
2 majrovor
2 majskolv
4 portabellosvamp
25 gram ruccola
Juice från 1 citron
4 msk olivolja
Flingsalt

Marinad:
1 dl tamarisoja
Skal från 1 citron
2 kvisttomater
1 tsk havssalt
1 tsk sambal oelek

  1. Lägg in iPinium GSB med grillsidan upp i ugnen. Sätt ugnen på 230ºC.
  2. Finhacka tomaterna. Lägg i bunke med tamarisoja, citronskal, salt, och sambal oelek. Mixa hastigt med mixerstav.
  3. Lägg i kycklingen i marinaden.
  4. Dela paprikan i 4 delar. Halvera majskolv. Skiva majrova. Pensla alla grönsaker med olivolja och salta.
  5. Lägg kyckling på den heta plattan tillsammans med grönsakerna. Grilla 5 minuter. Vänd och grilla ytterligare 5 minuter.
  6. Servera med ruccola och pressa över lite citronsaft.

Berätta gärna om iPinium!