Härligt frasig fudge

ca 50 stora bitar

  • 6 dl grädde
  • 6 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk smör
  • 6 msk kakao

Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ganska ofta. Tillsätt kakaopulvret och häll smeten i en form, ca 13×20 cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar.
Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Hälls upp i den minsta av universalpannorna tills det har kallnat. Skär med plastkniv direkt i plåten alt stjälp upp på skärbräda för att enkelt skära med vass kniv.

Berätta gärna om iPinium!