Banan och chokladkaka

(Universalpanna GN 1/3 60 mm hög kant)

200 grader varmluftsugn, 225 grader utan varmluft

2 övermogna bananer
75 gram smör
2 ägg
1,5-2 dl socker beroende på hur söt du önskar den
3 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk
1 dl, 75-100 gram mörkchoklad, knappar eller hackad
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa kanel
1 nypa salt

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i resterande ingredienser med smör och mjölk sist i.
Häll i form (man behöver inte smöra eller bröa om man inte vill) och grädda i mitten mot nedre delen av ugnen så att ytan på kakan befinner sig i mitten av ugnen under ca 20 minuter.
Ta ur formen och låt svalna så pass att du kan ta i formen utan skydd innan du stjälper upp den på skärbräda.
Fikadax!

20160905_112636

Berätta gärna om iPinium!