Eivors limpor

50 g jäst
5 1/2 dl ljummet vatten
1 1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 dl fiberhavregryn
ca 6 dl rågsikt
ca 6 dl lantbrödsmjöl (4 sädesslag)
Gourmesalt

Smula jästen, rör ut med lite vatten och tillsätt sedan all vätska plus salt.
Häll i havregryn, rör om.
Tillsätt mjölet lite i taget.
Arbeta ihop till en fast och smidig deg som är ganska tung och släpper bunken.
Tillsätt mer mjöl om det behövs. Jäses under duk en timme.
Dela degen i två delar. Forma till limpor och lägg på iPiniumplåt under bakduk. Låt jäsa i 45 minuter.
Strö över lite gourmetsalt.
Gräddas på släta sidan av GSB i 250 grader tillsammans med en skål vatten i 15 minuter eller tills brödet fått fin färg.
Stäng av ugnen, låt stå ytterligare ca 30 minuter eller tills brödet låter ihåligt på undersidan.

Berätta gärna om iPinium!